5 Manieren om je huis Energetisch te reinigen

Je huis energetisch reinigen is iets wat iedereen kan leren. En zeker voor plekken waar in principe niets aan de hand is, maar die alleen het energetische equivalent van stoffig worden is het prima te doen met wat eenvoudige middelen. Hieronder vind je er een paar.

Huis energetisch reinigen door fysieke acties:

•Gewoon schoonmaken is (helaas) een heel goede manier om iets te ontdoen van energieën die je niet wilt. Neem bijvoorbeeld de sfeer van een ruimte na een feest. Alle gezelligheid is weg, er hangt vaak een rommelige, wat chaotische en wat zware sfeer. Opruimen en de stofzuiger doen wonderen. Fysieke schoonmaak is belangrijk, omdat energieën als het ware blijven kleven aan stof en vuil. Zorgen dat die verdwenen zijn scheelt vaak al heel wat.

 
•Oude dingen weggooien. Aan spullen, vooral als ze liggen te verstoffen kleven vaak allerlei energieën. Hoe meer je weggooit, hoe leger, maar ook hoe schoner je huis wordt.


Huis energetisch reinigen met fysieke middelen


• Reinigen met water en zout. Gewoon wat water nemen, een beetje zout toevoegen en dat rond sprenkelen.

 
• Een druppel etherische olie door je sop. Afhankelijk van wat je wilt, kun je verschillende oliën gebruiken.

 
•Branden van wierook of reinigende kruiden. Heel bekend is witte salie.

Al raad ik dit zelf niet aan, doet kort gezegd meer kwaad dan goeds.

Een inheems alternatief is bijvoet. Maar ook jeneverbes, en geurige kruiden als lavendel, rozemarijn of keukensalie werken prima.


Huis energetisch reinigen met geluid

Mooi helder klingelen van een bel of een windchime heeft een reinigende werking op de energie. Niet wild gaan klingelen maar rustig en beheerst en het geluid de kans geven om weg te sterven voor je nieuw geluid maakt. Dit is ook heel leuk om te doen met kleine kinderen.


Huis energetisch reinigen met energie

•Visualiseer eens een energetische douche, die vanuit het plafond de hele kamer schoonmaakt. Maak een afvoer op de vier hoeken en in het midden en laat alle energie weglopen naar waar de aarde ze kan verwerken.

 
•Stuur de regenboog eens door de kamer. Vul de hele kamer met alle kleuren en laat de regenboog daarna alles wat er niet hoort meenemen en je huis weer fris en zuiver achterlaten.


Huis energetisch reinigen met behulp van de natuur


•Open met die ramen en die deuren. Doortochten is niet alleen goed voor bedompte lucht, kookluchtjes of gebrek aan zuurstof. Ook oude energie gaat naar buiten.

 
•Vraag de wind om door de kamer te gaan en de vuile energie mee te nemen. Dit kun je prima doen als een open raam niet voldoende is.

 
•Brandt kaarsen. Vuur is een krachtig middel om negatieve energieën te verwijderen.

 
•Reinigen met een glazen traan voor en aan het achterraam.(aan een visdraad opgehangen bijv.) Door de zonnestralen die erop schijnen heb je een mooie spectrum aan kleuren.Goeie tip is als de zon erop schijnt,het eventjes rond te laten draaien zodat de kleuren volop binnenkomen